General Awareness Questions and Answers
Comments Off on General Awareness Question and Answers _ 7 22

General Awareness Question and Answers _ 7

General Awareness




1. Which is Nuclease enzyme begin its attack from free end of polynucleotide?
A) Triphosphates
B) Adenine
C) Exonuclease
D) Deoxyribonucleotides

2. After howmany years One-third of the members of the Rajya Sabha retire?
A) Every Year
B) Second year
C) Third year
D) Five year

3. A soap bubble is given negative charge then what happen in its radius?
A) Remains Same
B) Decreases
C) Increases
D) None

4. Israel has common borders with which countries?

A) Sudan,Syria, Turkey and Egpyt
B) Lebanon,Syria, Turkey and Jordan
C) Cairo,Syria, Turkey and Niger
D) Libya,Syria, Turkey and Jordan

5. The Upanishads were translated into Persian by the orders of which rular?
A) Babur
B) Dara Shikoh
C) Prithvi Raj
D) Maurya

6. Electric bulb filament is made of
A) Copper
B) Aluminium
C) Lead
D) Tungsten

7. Which mirror is used as a rear view mirror in the vehicles?
(A) Plane
(B) Convex
(C) Concave
(D) Inverted

General Awareness Question and Answers

8.Which of the following years is related to the August offer?
A) 1939
B) 1942
C) 1944
D) 1940

9. Ancient Monuments Preservation Act was passed during which Viceroyality?
A) Curzon
B) Sir John Macpherson
C) Sir John Shore
D) The Marquess Cornwallis

10. In which year did Annie Besant enjoy the President ship of the INC?
A) 1912
B) 1914
C) 1917
D) 1919

 

Answers

1) C;     2) B;     3)C;     4) B;    5) B;   6) D;    7) B;   8) B;    9) A;   10) C;   

Related Post

Related Articles

Search

Back to Top