General Awareness Questions with Answers
Comments Off on General Awareness Question and Answers – 4 15

General Awareness Question and Answers – 4

General Awareness

General Awareness Question and Answers

1. Which metal is non toxic in nature?

A)Silver
B)Platinum
C)Gold
D)Iron

2.who of the following was the first Governor-General of Bengal?

A) Lord William Bentinck
B) Lord Warren Hastings
C) Lord Cornwallis
D) Lord Rippon

3. Which committee was assigned to recommend reforms in the insurance sector?

A) Malhotra Committee
B) Yashpal Committee
C) Chelliah Committee
D) Alagh Committee

4. Which State shares boundaries with the maximum number of other States of India ?

A) Mizoram
B) Nagaland
C) Sikkim
D) Assam

5. The first railway line in India was opened in which year?

A) 1853
B) 1850
C) 1847
D) 1844

6. Insectivorous fish used for mosquito control is
A) Hilsa
B) Labeo
C) Gambusia
D) Mystus

7. With which of the physiological process Thrombin is associated?
A) Excretion
B) Blood clotting
C) Reproduction
D) Growth

8. AIDS is caused by
A) Bacteria
B) Fungus
C) Helminth
D) Virus

9. BMD testing is done to diagnose
A) Dengue
B) Malaria
C)Osteoporosis
D) AIDS

10. The principle of ‘Black hole’ was enunciated by
A) C.V. Raman
B) H.J. Bhabha
C) S. Chandrashekhar
D) H. Khurana

 

Answers

1) C;     2) B;     3)A;     4) D;    5) A;   6) C    7) B;   8) D;   9) C;   10) C;   

Related Post

Related Articles

Search

Back to Top