General Awareness question and answer

General Awareness question and answer – 3

General Awareness

General Awareness question and answer

1. Which ruler was known as Amitraghata, the ‘destroyer of foes’ ?
A)Shalishuka
B)Devavarman
C)Bindusara
D)Shatadhanvan

2. Which fuel causes minimum environmental pollution?
A) Hydrogen
B)Propane
C) Methanol
D) P-Series Fuels

3. Which Strait separates Asia from North America?
A)Malacca Strait

B) Palk Strait
C) Sunda Strait

D)The Bering Strait

4. In which state had Gautama Buddha had attained Mahaparinirvan?
A)Malla
B) Vatsa

C) Magadha
D) Anga

5. Who is the Father of local self government in India?
A)Lord William Bentinck
B)Warren Hastings
C)The Earl of Elgin
D)Lord Ripon

6. Where do the Earthquakes rarely occur?
A)Brazil
B)China
C)India
D)Pakistan

7. Kamarupa is the old name of which state?
A)Assam
B)Sikkim
C)Madhya Pradesh
D) Andhra Pradesh

8. What is in a healthy person rate of heart beat on one minute?
A)62 times
B)66 times
C) 68 times
D) 72 times

9. Which vitamin is generally excreted by humans in urine?
A) Vitamin C
B) Vitamin B
C) Vitamin A
D) Vitamin D

10. What is the source of maximum income to Panchayati Raj?
A) Public Donations
B)Government grants
C)Bank Loans
D) Private Investments

 
Answers

1) C;     2) A;     3)D;     4) A;    5) D;   6) A;    7) A;   8) D;    9) A;   10) B;   

Related Post

Related Articles

Search

Back to Top